Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 17:02 - Бареков е новият месия....за кой обаче?!
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 5594 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като вече е известната датата на поредните избори за евродепутати на 25 май 2014 година, крайно време е да обърнем внимание на новата изгряваща звезда на политическият хоризонт Николай Бареков.

Кой е той всъщност? Роден в Пловдив, завършва българска филология и специализира телевизионна журналистика. Кариерата си е започва като водещ в радио "Канал Ком", а по-късно започва да води политическо предаване по телевизия "ЕВропа". Няколко години по-пъсно започва работа в БТВ (от 2003 до 2010), където е водещ и лице на сутрешният блок. През 2010 година е позорно изгонен, а в медиите спряганите причини са, че е използвал ефира за лични цели. Същата година започва работа като директор в секция "Новини" на Тв7, а по-късно е вече изпълнителен директор на трите телевизии ТВ7, Super 7 и News 7. Работи като изпълнителен директор до 10 септември 2013 когато решава, че ще влезне в политиката и ще се жертва в името на народа. На 25 януари 2014 година той учредява партия "България без цензура", като още в деня на учредяването си поставя цели, които никой и никога след 1989 година не е постигал в България - да управлява два мандата.

На всички направи впечатление, че когато Николай Бареков започна да обикаля страната с току-що учредената партия "България без цензура" обикаляше с огромно количество техника, сценични декори, на които дори и водещите групи като "Металика" биха завидели. Интересно, кой го финансира и кой седи зад него?

Публична тайна е, че собствеността на телевизиите около ТВ7 е на Цветан Василев и Ирен Кръстева, майка на Делян Пееввски, който е настоящ депутат от ДПС. Всички знаят, че Ирен Кръстева е управлява парите на лидера на ДПС - Ахмед Доган чрез най-различни поставени лица. 

Кое наложи създаването на образа на месията Николай Бареков? 
Всички знаят, че той в момента се радва на медийно господство, защото фирмите зад него на практика държат повече от 50% от пазарният дял на медийте Част от този образ е изграден именно благодарение на тези фирми. В България е модерно на всеки избори да се появява по някой месия, който да си вярва, че той е спасителят на българският народ и той е човекът, който ще поведе страната към възход. До момента няма доказателства това някога да се е случило, но опитите продължават.

Прави впечатление, че досега Николай Бареков на няколко пъти бе хващан в очевидни лъжи и досега сметната палата нито веднъж не се намеси да направи проверка, за да се види откъде идва финансирането на неговата партия, не че не се знае, но друго си е да бъде обявено от държавна институция. Интересно е, че на този въпрос г-н Бареков отговаря, че финансирането на кампанията е изцяло с лични средства. Интересно ми е дали това е така, а за да се разбере трябва да се видят неговите данъчни декларации какви доходи е изкарвал, за кои е платил данъци нещо, което до момента е обвито в пълна мистерия. Миналата неделя Бареков получи неочакван удар от ефира на доскорошния си работодател - TV7. В предаването на Мартин Карбовски небезизвестният професионален протестен саботьор Бисер Миланов-Петното съобщи, че не е получавал пари от Бойко Борисов, за да ходи на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, а е взел пари от Николай Бареков, за да не ходи. Дори съобщи колко - 10 хил. лв.

Първо перване през носа той инкасира преди десетина дни, когато vevesti.bg разкри, че известният с репликата си "като видя бедни, плача" живее в луксозна къща в полите на Витоша. Тя е купена в края на м.г. от фирма на три жени, свързани с "България без цензура". Четири дни по-късно Бареков дари на партията си чрез едноименно гражданско сдружение 480 хил. лв. "лични средства". Арогантното му поведение, в разрез със създавания образ на спасител на бедните и онеправданите, най-вероятно е плод на появилите се социологически проучвания, изстрелващи го на трето място в партийната ранглиста. Дори да не достигне такива космически висоти, подкрепата за Бареков е достатъчна, за да получи едно място на предстоящите избори, признават повечето известни социологически агенции. Това е едно от възможните обяснения за все по-смелите му изказвания по адрес на управлението.

Чие творение е Николай Бареков? Определено създаването на ББЦ е дело на Цветан Василев, Делян Пеевски и кръгът около тях. Има ли пръст БСП и ДПС? Трудно е да се каже, но пък ако този кръг беше излъчил турчин нямаше никога да има шанс да стане министър - председател на България. А сега в лицето на Николай Бареков вероятността да стане министър - председател е абсолютно реална имайки в предвид, че тези хора държат цялата бг икономика, малкото все още останала и работеща и могат да направят такива поразии, че да се върнем отново в 1997 година. В последно време в БГ се прокарват и точно такива политики ,които да съсредоточат и без това концентрираният от тях бизнес *Лафка, това е реално създаване на монопол на пазара на тютюневи изделия..

Лично моето мнение е, че Бареков е огромна партенка и той е един брокер на корпоративни интереси и не носи никакво промяна на статуквото. Напротив този път големите играчи решиха да си финансират и създадат собствена партия, вместо да плащат на БСП, ДПС, ГЕРБ и по-този начин да си управляват абсолютно самостоятелно. Бареков ще бъде нещо страшно за обикновеният човечец и той ще попадне в клопката на бизнес интересите на големите финансови акули. 

За момента проектът на Бареков и ББЦ е доста успешен, защото основната му идея е да се противопостави на ГЕРБ и до момента изпълнява тази функция повече от успешно. Всички социологически проучвания показват, че той краде основно гласове от партията на Бойко Борисов.  

Политолог, близък до БСП, обаче смята, че последните ходове на бившия журналист са цирк. "Опитва се да се спаси от подозренията, защото имаше и силна морална атака за къщата му и финансирането, за това, че работи с парите на Делян Пеевски, че прави услуга на управляващите. Заради това подкрепата му очевидно ерозира. Той най-вероятно има някакво твърдо ядро подкрепящи го, напазарувани, но не е достатъчно за успех и се страхува, че могат да му се разбягат овците."

Която и от версиите за поведението на Николай Бареков да е вярна, едно е сигурно - това не е автентичен политически продукт, а проект, зад който не е ясно кой точно стои и какви са целите му. Със сигурност мога да кажа, че не е месия, няма нищо неземно в него и целите със сигурност не са спасяването на България и нейният народ!

 image

p.s. Евтината къща на Николай Бареков...........




Гласувай:
6



1. dinkov - Динков
18.03.2014 23:37
Стига бе, кой ще гласува за Бареков ? Макар, че в България глупаци има доста. Но накрая ще го употребят и ще го изплюят.
Ицко
цитирай
2. megafon - БГ народа е прост
19.03.2014 00:00
dinkov написа:
Стига бе, кой ще гласува за Бареков ? Макар, че в България глупаци има доста. Но накрая ще го употребят и ще го изплюят.
Ицко

и за момента по социологически данни има близо 7 процента, което е много добре. Евровота ще покаже реално какво ще направи!
цитирай
3. apostapostoloff - Да управлява два мандата-
19.03.2014 03:24
те не го пускат в селото, той за поповата щерка пита...
цитирай
4. megafon - Не знам защо
19.03.2014 09:40
го подценявате толкова много? Зад него седи огромна част от сенчестият бизнес и пари има да си купи изборите, така че това е човекът, който ще управлява България. Въпрос на време е, а българският народ е показал, че може да бъде уникално прост.
цитирай
5. learningtogether - За съжаление ...
19.03.2014 14:46
"българският народ е показал, че може да бъде уникално прост"
Иска българския народ някой да го оправи без да си мръдне той, народа, пръста.
Ама така не става. Ще получиш само това, което си си извоювал !
цитирай
6. kbalenciaga - А защо вие всички мълчахте
19.03.2014 15:16

Когато при Боко Тиквата като министър председател, всички пари на държавата, плащания към нея, комисионни и подобни минаваха през банката на по горе описания от вас Цветан Василев(банка КТБ)?
Тоест от тези огромни печалби, постигнати при Боко Тиквата, сега се финансира Бареков!

Така излиза че благодарение на Боко Тиквата сега Бареков има много пари да му се противопоставя политически.
Разбирате ли за какъв Цирк става на въпрос изобщо?
цитирай
7. megafon - Бойко беше първият, който
19.03.2014 18:35
kbalenciaga написа:

Когато при Боко Тиквата като министър председател, всички пари на държавата, плащания към нея, комисионни и подобни минаваха през банката на по горе описания от вас Цветан Василев(банка КТБ)?
Тоест от тези огромни печалби, постигнати при Боко Тиквата, сега се финансира Бареков!

Така излиза че благодарение на Боко Тиквата сега Бареков има много пари да му се противопоставя политически.
Разбирате ли за какъв Цирк става на въпрос изобщо?

отряза Цветан Василев и веднага след това правителството падна. А договорите на Цветан Василев бяха сключени от правителството на БСП преди това.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2564039
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930